Ik ben Lore Van Duppen, een enthousiaste Antwerpse met een hart voor juwelen.


Ik volgde aanvankelijk een opleiding Interieurvormgeving aan Thomas More Mechelen, met de nadruk op meubelontwerp. Daar herontdekte ik het plezier in werken met mijn handen, me vuil maken en bekladden, iets maken van A tot Z.

Al snel werd me duidelijk dat mijn passie voor creëren, die ik tijdens de twaalf jaar aan de Steinerschool reeds meekreeg, niet verloren was.


Ik vulde mijn studies aan met een opleiding Juweelontwerp en Edelsmeedkunsten aan Sint Lukas School of Arts te Antwerpen. Daar leerde ik alle kneepjes van het vak en ontdekte mijn toekomst: het ontwerpen en maken van sieraden.

LoreVanDuppen_zilversmidantwerpen

Visie


In een wereld waar mode en stijl constant in beweging zijn, beweeg ik het liefst mee.


Mijn inspiratie vind ik in de mensen rondom me, in toevallige ontmoetingen en onvergetelijke conversaties. Mijn stijl, die ik het liefst omschrijf als simplistisch, tijdloos en elegant breng ik tot leven achter mijn werkbank. 


Liefde voor het materiaal én voor jou!


Het liefst werk ik met zilver. Het is gebruiksvriendelijk, zelfreinigend en past mooi rond elke vinger of nek. Ieder sieraad is ook beschikbaar in verguld zilver, voor zij die liever een geel tintje dragen.


Op aanvraag zijn mijn stukken ook beschikbaar in 18 karaat geel- of witgoud. 


Doorheen de jaren heb ik leren vertrouwen op mijn intuïtie en leren bouwen op mijn kennis. Het luisteren naar jullie, mijn klanten, komt als een mooie bonus. Voelt dat stukje toch niet goed, is iets scherp of is dat onderdeel toch wat te lang, vertel het mij! Ik ben hier om te luisteren naar jullie en jullie wensen om zo het draagplezier van mijn juwelen nog groter te maken.


Waarom kiezen voor een zilversmid?


Als juweelontwerper en zilversmid heb ik een aantal zaken te bieden die een standaard juwelier niet kan.


Of het nu gaat over een kledingstuk, een paar schoenen of een ring, als maker vind ik het belangrijk dat je je comfortabel voelt met wat je draagt.
En maatwerk is daarbij een belangrijk aspect. Juwelen of kledij dragen bij aan je identiteit, aan hoe je je presenteert, aan je zelfvertrouwen. En als iets niet goed of mooi past, of te groot of net te spannend, voelen we ons daar niet goed bij.

Kiezen voor een juweelontwerper kan dit probleem van de baan vegen. We gaan samen op zoek naar de correcte maat, de perfecte lengte om het juweel voor jou netjes op maat te maken. Zo hoef je je nooit meer onzeker te voelen en kan je met opgeheven hoofd het huis verlaten.


Daarnaast kan je rekenen op een levenslange garantie. Net zoals gaten in een wollen kous of een defecte spot in huis, kunnen dingen kapot gaan of vuil worden. Het voordeel aan een zilversmid is dat ik de dingen kan herstellen, reinigen of aanpassen naar wens.

Ben je een steentje kwijt, hangt iets los of kan je ring of ketting een flinke poetsbeurt gebruiken? Twijfel niet om langs te komen. Ik herstel of reinig je juweel met veel plezier.